NA24.no

Vegvesenet vraker underleverandør etter underbetaling

Statens vegvesen stenger ute underentreprenøren KHV AS fra veiprosjekter inntil videre. Årsaken er underbetaling av ansatte, opplyser Vegvesenet.

– Hvis vi ikke setter foten ned for brudd på tariffavtaler og bestemmelser i kontraktene, så får vi en nedadgående spiral i bransjen, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Vegdirektoratet i en pressemelding.

Forholdene ble oppdaget da krimseksjonen i Statens vegvesen Region vest i november gjennomførte uanmeldte kontroller ved tre av Vegvesenets anlegg.

Disse viste at KHV skal ha kuttet kostnader ved å ikke betale overtid, samt manglende dekning av reisetid, reiseutgifter og diett. Den ubetalte overtiden utgjorde alene 330.000 kroner, ifølge Statens vegvesen.

Vedtaket begrunnes også med «vesentlige brudd på helse, miljø og sikkerhet».

«Vegvesenets vedtak har ingen bestemt tidsramme, men gjelder inntil det kan dokumenteres at ansatte har fått etterbetalt og andre kritikkforhold er rettet opp», heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Ifølge fagbladet Byggeindustrien er det flere entreprenører som har kontrakter med Statens vegvesen som benytter KHV AS som underleverandør på trafikkdirigering og arbeidsvarsling. Vegvesenets beslutning kan dermed få konsekvenser for oppdrag knyttet til nylig tildelte asfaltkontrakter rundt om i Norge.

Entreprenøren som holder til på Karmøy i Rogaland, har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NTB.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere