NA24.no

Veidekke: Høy temperatur i det svenske markedet


Entreprenøren Veidekke venter en årlig vekst på fire prosent i 2015 og 2016 i det skandinaviske bygg- og anleggsmarkedet.
Entreprenøren Veidekke venter en årlig vekst på fire prosent i 2015 og 2016 i det skandinaviske bygg- og anleggsmarkedet. Foto: Sangnes Ane (Veidekke ASA)
Sist oppdatert:
- Det største vekstbidraget kommer fra Sverige.

Entreprenøren Veidekke venter en årlig vekst på fire prosent i 2015 og 2016 i det skandinaviske bygg- og anleggsmarkedet.

- Det største vekstbidraget kommer fra Sverige, og da særlig fra boligmarkedet. I Norge er det mer moderate utsikter for bygg, men stor fart i anleggssektoren, sier direktør for strategi og marked Rolf Albriktsen i Veidekke i en pressemelding.

I Veidekkes konjunkturrapport anslås en vekst i bygg og anlegg i Norge på tre prosent i år og to prosent i 2016, mens prognosene viser kraftigere vekst i Sverige.

- Det svenske bygg- og anleggsmarkedet har hatt en sterk markedsutvikling så langt i 2015, og vi forventer en investeringsvekst på syv prosent i 2015 og tre prosent i 2016. Privat sektor er viktigste drivkraft med en årlig vekst i boligmarkedet på ni prosent og yrkesbygg på seks prosent i 2015 og 2016, sier Albriktsen.

Veidekke forventer et sterkt svensk boligmarked ut 2015 og i 2016, men tror veksten i igangsetting av nye boliger vil stabilisere seg på et høyt nivå på 40.000 boliger, som var årstakten ved utgangen av andre kvartal.

Moderat vekst i Norge
For Norge fastholdes prognosene om fem prosent boligprisvekst i 2015 og tre prosent i 2016.

Veidekke påpeker at de fleste prognoseanslag viser fortsatt vekst i norsk økonomi, men at veksten blir moderat i 2015 og 2016 før den tar seg noe opp i 2017.

- Vi forventer fortsatt høy aktivitet i bygg- og anleggsmarkedet i 2015 og 2016, og en total årlig markedsvekst på 2 prosent. Den største økningen er i anleggsmarkedet, der offentlig satsing på samferdsel gir en årlig vekst på 6 prosent. Private yrkesbygg er eneste segment som har nedgang, der lavere igangsetting av kjøpesentre og butikker bidrar til en reduksjon på 2 prosent, sier Albriktsen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere