Gå til sidens hovedinnhold

Veireno-sjefen håver inn: Har kjøpt luksusleilighet for 45 millioner

Veireno hadde en driftsmargin på 11 prosent i 2015. Med slike marginer tjener eier Jonny Enger nesten 50 millioner på Oslo-avtalen.

Dagens Næringsliv skriver denne uken at Veireno-eier Jonny Enger i starten av februar kjøpte seg en luksusleilighet på Tjuvholmen i Oslo for 45 millioner kroner.

– Jeg har solgt hytta og huset mitt og kjøpt leilighet på Tjuvholmen. Det er en livsstilsendring, så enkelt er det. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Enger til avisen.

Et regnestykke på kalkulatoren viser at Enger, som er driver og eneeier av søppelfirmaet Veireno, håver inn på Oslo-søppelet.

I høst skrev skrev Dagsavisen at Enger tok ut åtte millioner kroner i utbytte i 2016.

I 2014 hadde selskapet en driftsmargin på 23 prosent, mens det i 2015 hadde en margin på 11 prosent.

Les også: - Mange har krav på prisavslag etter søppelkaoset
Les også: Byrådspartiene la søppelsaken på is

Med en driftsmargin på 11 prosent vil den mye omtalte 420 millioner kroner avtalen med Oslo-kommune, gi en fortjeneste på 46 millioner kroner.

– Her forsvinner fellesskapets penger i privat luksus, tordner bystyremedlem og leder for Rødt, Bjørnar Moxnes til Dagsavisen.

Nettavisen har vært i kontakt med Enger, som ikke ønsker å kommentere driftsmarginen i selskapet.

– Kjære deg, hvilken dato skriver vi i dag? Det er februar, er det ikke? Året har akkurat begynt, det er fortsatt mye uforutsigbart som kan skje. Beklager, jeg har ingenting å svare på det, sier Veireno-eieren til Nettavisen.

Reklame

Topp 10 salg i langhelgen

Kommentarer til denne saken