NA24.no


Konsernsjef Peter Arne Ruzicka la fredag fram Orklas resultat for andre 2017.
Konsernsjef Peter Arne Ruzicka la fredag fram Orklas resultat for andre 2017. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix) (NTB scanpix)

Vekst i Orkla tross økte råvarepriser og svak krone

Sist oppdatert:
Orkla økte driftsinntektene med 4 prosent og leverte også et forbedret resultat i andre kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

– Vi opplevde i kvartalet økte råvarepriser på kjøtt og meieriprodukter i EU, i tillegg til svakere kroneutvikling i Norge og Sverige. Vårt mål er å kompensere for dette med økte priser på våre ferdigprodukter, men effekten av prisøkningene kommer til å bli noe tidsforskjøvet. I tillegg vil vi fortsette å effektivisere egen virksomhet, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Driftsinntektene økte fra 9.433 millioner kroner til 9.771 millioner, mens det justerte driftsresultatet vokste med 31 millioner til 1.025 millioner kroner. Også resultat før skatt ble forbedret, og endte på 967 millioner kroner.

Orkla ble 10. juli enig med Norsk Hydro om et salg av sin andel av aluminiumsselskapet Sapa. Ifølge Orkla er partene enige om en kjøpesum som verdsetter Sapa til totalt 27 milliarder kroner. Orkla-styret foreslår nå et ekstraordinært utbytte på 5 kroner per aksje.

– Med salget av Sapa vil Orkla ha en meget solid finansiell plattform som gir grunnlag for både fortsatt vekst og god utbyttekapasitet. I tråd med Orklas strategi for kapitalallokering er førsteprioritet å styrke merkevareområdet gjennom oppkjøp og investeringer i eksisterende virksomhet, sier Ruzicka.

Resultatet fra tilknyttede selskaper på 115 millioner kroner skyldes i hovedsak malingfabrikken Jotun. Svakere markeder innen shipping og offshore har på sin side påvirket Jotun negativt. Samtidig førte økte kraftpriser og økt produksjonsvolum til at Hydro Power forbedret driftsresultatet med 26 millioner kroner til 79 millioner forrige kvartal.

Har du sett disse populære videoene?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere