Vekst stimulerte markedet

Oppjusterte veksttall ga en god dag på USA-børsene.

29.11.06 22:35

HOUSTON (NA24): De amerikanske aksjeindeksene steg markant onsdag. Hovedgrunnen er trolig en oppjustering av BNP-veksten i USA i tredje kvartal.

Nå viser tallet en vekst tilsvarende en årstakt på 2,2 prosent, mens det første anslaget viste skuffende 1,6 prosent. Oppjusteringen var større enn markedet hadde ventet.

Dette motvirket nyheten om at salget av nye boliger falt i oktober.

Sentralbankens rapport om utviklingen i ulike distrikter i USA, den såkalte Beige Book, indikerte moderat vekst.

Alt i alt bidrog dagens makrotall til å forsterke inntrykket av en moderat landing for den amerikanske økonomien, ikke noe krasj etter kvartaler med meget sterk vekst, blant annet drevet opp av boligmarkedet.

Oljeprisen steg markant onsdag. Et fat nordsjøolje koster 63,03 dollar fatet, mot 61,13 dollar tirsdag kveld. Hovedgrunnen til oppgangen var overraskende lave tall for amerikanske lagre av oljeprodukter.

Dette bidrog til at energiaksjer lå i forkant av dagens oppgang. Delindeksen for oljeselskaper steg 2,5 prosent, delindeksen for oljeservice hele 4 prosent.

Mediselskapet New York Times steg 7,5 prosent på en nyhetsmelding om at Hank Greenberg, tidligere sjef for forsikringsselskapet AIG, vurderer et bud på selskapet.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,74% til 12.226,73

Nasdaq +0,81% til 2.432,23

S&P 500 +0,92% til 1.399,48

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.