NA24.no

Veksten bremser ikke Wall Street

Sist oppdatert:
Svakere vekst i det amerikanske bruttonasjonalprodukt er ikke nok til å bremse aksjene i New York.

Skuffende svak vekst i den amerikanske økonomien fikk de amerikanske aksjefuturene til å reagere ned. Kontraktene på de viktigste nøkkelindeksene falt kraftig etter å ha vært langt sterkere tidligere på dagen.

NA24 - din næringslivsavis

Rundt en halvtime før Wall Street åpner handelen stiger futurene igjen.

Dow Jones Indicative stiger 0,10 prosent, men er ikke særlig pålitelig.

De to andre mer viktige futurene snudde bratt ned på tegnene om nedkjølig i den amerikanske økonomien, men blir likevel løftet igjen. Nasdaq-futuren klatrer 0,23 prosent, mens kontrakten på den brede S&P 500 stiger 0,20 prosent.

De foreløpige tallene over BNP-veksten i andre kvartal var langt svakere enn ventet. Mens økonomene hadde ventet en vekst på 3,2 prosent, var fasiten på 2,5 prosents vekst nedslående for optimistene. I første kvartal opplevde amerikanerne en vekst på hele 5,6 prosent i bruttonasjonalproduktet.

Det var hovedsakelig lavere konsum blant husholdningene som rammet BNP-veksten. Forbruket blant konsumentene står for rundt 70 prosent av bruttonasjonalproduktet og endte i andre kvartal på 2,5 prosent ned fra 4,8 i første kvartal.

I tillegg kom det statistikk som viser at lønnskostnadsindeksen steg med 0,9 prosent i andre kvartal, mens det var forventet en økning på 0,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere