NA24.no

Veksten dro Wall Street

Sist oppdatert:
Investorene liker så godt at den amerikanske økonomien viser bedre takter at de sendte børsene oppover.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Børsene i USA følger oppgangene i Europa og stiger torsdag ettermiddag. Oppturen kommer etter onsdagens børsfall. I en tale for kongressen sa Ben Bernanke, sentralbanksjef i USA, at de ukomfortable med inflasjonen i den amerikanske økonomien. Det ble tolket av markedet som om en forventet rentenedgang kan drøye.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag holdt den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke en tale som fikk børsene til å falle. Til kongressen sa Bernanke at han ikke er komfortable med inflasjonen og dette ble tolket negativt av markedet. Dermed kan en eventuell rentenedgang ryke.

Drevet av sterkere vekst enn ventet i den amerikanske økonomien ligger børsene i New

Den endelige revisjonen av bruttonasjonalproduktet i USA viser at økonomien vokste med 2,5 prosent i fjerde kvartal. Tidligere revideringer viste at veksten på 2,2 prosent.

Forventningene i markedet lå på 2,2 prosent vekst i bruttonasjonalprodukt.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt i forrige uke til 308.000. Det er en nedgang på rundt 10.000 søkende. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene en oppgang til 320.000.

Da gulvhandelen stengte på råvarebørsen i USA kostet et fat WTI-olje med levering i mai 66,03 dollar. Dette var en oppgang rundt tre prosent eller 1,95 dollar og oljeprisen endte på det høyeste nivået siden 20. desember 2006.

- Jeg er ikke overrasket. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til hva som skjer med britene, så kan man forvente at oljeprisen vil fortsette oppover til situasjonen er løst, sier Charles Perry, leder i selskapet Perry Management som driver med energirådgivning, til Market Watch.

De amerikanske lagrene med naturgass faller raskere enn ventet og sammen med konflikten mellom Iran og Storbritannia har det fått fart på oljemarkedet. Spekulasjoner om at USA kan komme til å invadere Iran som følge av det omstridte atomprogrammet sender også den geopolitiske risikopremien opp.

Dagens nøkkeltall:
Dow 12.348,75 +0,39%

Nasdaq 2.417,88 +0,03%

S&P 500 1.422,53 +0,37%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere