NA24.no

Veksten fortsetter på internett

Foto: INMA
Nærmer seg 2,2 milliarder.

Pilene peker stadig oppover for internett. Etter første halvår 2011 ender den totale omsetningen på nett, inkludert søk og katalog, på nærmere 2,2 milliarder, en økning fra 1,9 milliarder sammenlignet med 1. halvår 2010. Dette tilsvarer en totalvekst på 11 %.

Rubrikk og søk øker mest
På merkevare isolert sett ser vi i 1. halvår 2011 en vekst på 10 %, sammenlignet med samme periode i fjor. Merkevare har vokst til over 782 millioner kroner fra omtrent 709 millioner kroner.

Rubrikk har til sammenligning en vekst på 22 % og det har blitt omsatt rubrikkannonser for over 405 millioner kroner i første halvår i år. Dette gir den største prosentvise veksten når vi ser på de ulike kategoriene for nettannonsering.

- Den positive veksten vi så mot slutten av 2010 har definitivt fortsatt godt inn i 2011. Dette er også tendenser vi ser i resten av Europa hvor særlig displayannonsering for første gang på mange år har hatt en kraftig oppsving i 2010, kommenterer daglig leder i INMA, Anders Willstedt i en melding.

For første gang inkluderes nå også tall for søk og nettkatalog i INMAs halvårsrapport og disse tallene rapporteres inn pr kvartal. Her kan vi se at søk har hatt en stor vekst så langt i 2011, søk har vokst 16 % sammenlignet med 1 halvår 2010 og ender på rett over 427 millioner kroner. Tallene er basert på faktiske tall og intervjuer med søkaktører i det Norske markedet.

- Dette er hyggelig vekst som stemmer godt overens med vår egen erfaring, sier Magne Uppman, Daglig Leder i iProspect. Mange annonsører bruker mer penger på søk, både alene og i sammenheng med andre aktiviteter, og stadig flere oppdager hvor effektivt dette kan være som kanal. Jeg tror derfor vi kan forvente videre vekst i andre halvår og inn i 2012, sier Uppman i en melding.

Net katalog modnes
Nettkatalog har den minste veksten på 1 %, og det ble kjøpt katalogtjenester for 542 993 028 kr i 1.halvår 2011. Isolert sett gikk katalog opp 8 % i 1. kvartal, men opplevde en nedgang på 6 % i andre kvartal.

I følge tall fra AdEx-rapporten for 2010, som snart vil bli lansert(Annonseomsetning i Europa – samlet inn av IAB Europe) har Norge en av de aller største markedsandelene for nettkatalog sammenlignet med våre Europeiske naboer. Det er positivt å se en vekst på dette området i et ellers modent marked, kommenterer Willstedt videre.

- Vi er fornøyd med å ha vekst i omsetningen for Internett fra 1. halvår 2010 til 1.halvår 2011. For øvrig opplever vi den største veksten i omsetning for Gule Sider på mobilen, hvor vi har hatt en vekst i bruken på 82 % det siste året, sier administrerende direktør Morten Algøy i Eniro i meldingen.

- Høsten ser veldig lovende ut, og vi har fått mange positive signaler fra ulike deler av bransjen som forventer en fortsatt vekst for 2. halvår 2011, avslutter Willstedt meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere