*Nettavisen* Økonomi.

Veksten intakt i Kongsberg

Resultatet viser positiv utvikling.

23.10.09 09:02

Kongsberg Gruppen kan vise til en solid vekst på både topp- og bunnlinje.

NA24 - din næringslivsavis

I tredje kvartal fikk selskapet et resultat før skatt på 310 millioner kroner og det er en solid forbedring fra 180 millioner kroner selskapet leverte i samme kvartal i fjor.

Topplinjevekst
Driftsresultatet viser en oppgang til 340 millioner kroner fra 306 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Før avskrivninger ble driftsresultatet (EBITDA) forbedret til 428 millioner kroner fra 379 millioner kroner.

Driftsinntektene økte i årets tredje kvartal til 3.346 millioner kroner fra 2.561 millioner kroner i samme kvartal i 2008.

I løpet av kvartalet fikk selskapet en kontantstrøm driften på 1.475 millioner kroner.

Få kanselleringer
Kongsberg Gruppen opplyser i sin resultatpresentasjon at ordreinngangen var på 5.065 millioner kroner i tredje kvartal og at ordrereserven økte med 1.435 millioner kroner til 20.770 millioner kroner.

- Vi har hatt en god ordreinngang og ordrereserven er økt til 20,7 milliarder kroner ved kvartalsslutt. Vi har en betydelig omsetningsvekst. Dette har, sammen med de effektiviseringstiltakene vi har arbeidet med, gitt styrkede resultater og ytterligere bedret likviditetssituasjonen i tredje kvartal. Vi har styrket vårt grunnlag for å fortsette vår planlagte vekst, kommenterer konsernsjef Walter Qvam.

I rapporten kommer det frem at kanselleringsnivået i ordrereserven fortsatt er lav. Likevel ser de en økning i utsettelsene hos verftene.

- Ordreinngangen er styrket innen Subsea-området, men er noe svekket innen Offshore & Marine-området., skriver selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.