NA24.no

Velkommen til OL for nerder

Sist oppdatert:
Lager OL-sendinger uten sportsfokus.

Mens det debatteres om hvorvidt det er riktig å se på OL i arbeidstiden, ruller Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ut sin egen direktesendte OL-sending.

- Akademisk OL er dekning av OL med «akademiske briller». Det handler ikke først og fremst om sport, for vi skal ta opp mange temaer som er aktuelle under OL i Sotsji. Gjennom ett kvarter lange direktesendinger hver hverdag gjennom OL skal vi snakke forskere og eksperter fra HiOA om disse temaene. Sendingene går direkte, men blir også tilgjengelig i opptak. Det blir elleve sendinger totalt, sier Kjersti Thoresen, kommunikasjonsrådgiver i HiOA.

Tiltaket er ment å gi folket et alternativt påfyll til OL-stoff, og tar i bruk institusjonens egne eksperter som skal bidra med OL-relatert kunnskap.

- Akademisk OL blir et lærerikt kvarter med en avslappet og ujålete ramme rundt. Vi skal selvsagt holde oversikt over hvor mange medaljer Norge og hva som skjer i Sotsji, men de viktigste delene av sendingene blir samtalen med forskeren om det som er dagens tema, sier Thoresen.

Blant ekspertene er blant andre Robert Vaagan, som blir å se i flere av Høgskolens direktesendte overføringer.

- Noen vil kanskje si at dette er en nerdete vri på OL, men samtidig synes vi det er helt på sin plass at en så stor utdannings- og forskningsinstitusjon som HiOA er, driver forskningsformidling til allmennheten ved en anledning som dette, sier Andreas Blaauw Hval, kommunikasjonsrådgiver ved HiOA, til Nettavisen NA24.

- Dessuten tror jeg både de som rett og slett ikke kan få nok av OL og de som ikke er så interessert i sport, vil ha glede av sendingene, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Kombinere OL med studier
Til tross for OL-fokuset har ikke skolen egne områder hvor studentene kan se OL på høyskoleområdet, men skolens kommunikasjonsrådgivere mener det er liten tvil om at mange studenter vil følge med på årets store sportsbegivenhet.

- Jeg regner med at en del studenter kommer til å følge OL på nett fra grupperom på høyskolen, via mobil og hjemmefra. Kanskje noen samles for å se OL sammen, og de skal nok kombinere det å følge OL med å studere, sier Thoresen.

- Våre sendinger retter seg mot studenter og tilsatte ved høyskolen, men vel så viktig for oss er det å nå publikum utenfor HiOA. Det har jo vært en del snakk om det å følge OL i arbeidstida, og det som er bra med våre sendinger er at de er lagt til en tid da mange spiser lunsj, fortsetter hun.

Hvovidt OL-titting går ut over studentenes stuider ønsker ikke kommunikasjonsrågdgiverne å uttale seg om, men de understreker at studentene ikke er skolens målgruppe med «Akademisk OL».

- Vi oppfordrer jo de ansatte til å se våre OL-sendinger, og det er absolutt ingen policy på at tilsatte ikke kan se på litt OL i arbeidstida. Men man må jo klare å balansere. Når det gjelder Fabian Stangs snuoperasjon håper vi jo det betyr at mange i Oslo kommune vil titte innom Akademisk OL, sier Blaauw Hval.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere