*Nettavisen* Økonomi.

Vender nesen ned

Foto: Fotograf: Roald, Berit (Scanpix)

Etter seks dager greier ikke Oslo Børs å holde på oppgangen. Tungvektere faller.

Investorene på Oslo Børs har latt seg begeistre av den positive tonen i verdens aksjemarkeder. Onsdag åpnet Oslo Børs positivt for syvende dag på rad, men et par timer ut i handelen trekker aksjemarkedet lavere. Hovedindeksen sendes ned 0,56 prosent til 355,21.

Tirsdag steg hovedindeksen 1,84 prosent og til det høyeste nivået på over tre uker. Både på de amerikanske og asiatiske børsene har det vært en meget positiv tone etter at flere av selskapene som har lagt frem tall i USA denne uken har overbevist med sterkere enn ventede rapporter. På børsene i Asia var det tilløp til rally onsdag, drevet av sterk oppgang i teknologiaksjer. Jubelen kom etter at den amerikanske minnebrikkeprodusenten Intel la frem svært solide tall for andre kvartal etter at Wall Street stengte dørene tirsdag kveld.

Les også: Resultatglede i Asia

Oljeprisen faller svakt tilbake onsdag morgen med nedgang i frontkontraktene på både brentolje og WTI-olje. På tirsdag steg prisene kraftig og var opp nærmere tre prosent ved stengetid på Oslo Børs med støtte fra stigende risikoapetitt og den sjette dagen på rad med oppgang på de amerikanske børsene.

Les hele artikkelen på StockLink.no

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag