Gå til sidens hovedinnhold

Venezuela fortsetter nasjonaliseringen

Hugo Chávez setter inn støtet mot olje- og gasselskaper.

President Hugo Chávez har allerede nasjonalisert det meste av Venezuelas energiindustri, og forbereder seg nå på å bringe kjemikalieindustrien under sine vinger. Samtidig setter han inn støtet mot olje- og gass.

NA24 - din næringslivsavis

Reuters skriver at Chavez den siste måneden har tatt kontroll over en rekke små oljeserviceselskaper, inkludert flere amerikanskeide enheter.

Myndighetene prøver nå å sveipe over det som er igjen etter det store raidet i 2007. Chavez ønsker å forbedre sin posisjon i oljekartellet OPEC med enda mer statlig eierskap.

Chavez har fremdeles ikke fått fingrene i rigger som blir drevet at globale giganter som Halliburton, Schlumberger og Baker Hughes.

Han har ikke sagt at disse selskapene nå er i søkelyset, men regjeringen har en uttalt målsetting om å nasjonalisere alt som blir vurdert som strategiske deler av økonomien.

– Disse selskapene vil også være sårbare og kan bli tatt over av Venezuela, dersom de ikke vil godta de kravene som stilles, mener Patrick Esteruelas ved Eurasia Group i New York overfor Reuters.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot