NA24.no

Vennegjeng tilbudt penger for å stå i kjøpekø

Teglverksgata 2 i Oslo er et av eiendomsprosjektene til investeringsselskapet Daimyo A.
Teglverksgata 2 i Oslo er et av eiendomsprosjektene til investeringsselskapet Daimyo A. Foto: Google Street View
Sist oppdatert:
Venner av ansatt i boligprosjekt i Oslo fikk tilbud om 500 kroner for å late som om de var interesserte kjøpere.

Forespørselen ble sendt til Facebook-venner av en ansatt i investeringsselskapet Daimyo AS som eier leilighetsprosjektet, skriver Aftenposten.

«Kan du ta med 10 venner og stå i kjøpekø for eiendomsprosjektet vårt». «Man må late som man er superkin – ikke stå å tøyse.» «500 cash pr. person». «Lette penger», sto det blant annet i forespørselen.

Ifølge avisen fordelte ti personer seg rundt i de forskjellige leilighetene. Betalingen fikk de fra en ansatt i Daimyo. Daglig leder Espen Aubert benekter imidlertid at betaling har skjedd, men sier det er vanlig å oppfordre venner og kjente til å komme når de selger prosjekter.

I Norges Eiendomsforbund mener administrerende direktør Carl Geving potensielle kjøpere på denne måten blir ført bak lyset. Fagdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukerrådet mener selv det å invitere venner og bekjente uten betaling, gir villedende inntrykk på visning.Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere