NA24.no

Venstre beredt til å sikre flertall for omstridt forslag

VIL STØTTE OMSTRIDT FORSLAG: Venstres arbeids- og sosialpolitiske talsperson Sveinung Rotevatn.
VIL STØTTE OMSTRIDT FORSLAG: Venstres arbeids- og sosialpolitiske talsperson Sveinung Rotevatn. Foto: Magnus Blaker (Mediehuset Nettavisen)

Venstre støtter forslaget fra regjeringen om å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser. Det betyr at forslaget har flertall på Stortinget.

– Venstre er for en generell adgang til midlertidige ansettelser. Det er bra at regjeringen nå kommer med forslag som sikrer et mer fleksibelt arbeidsliv, sier Venstres arbeids- og sosialpolitiske talsperson Sveinung Rotevatn til NTB.

– Samtidig er det viktig for oss å sikre et likest mulig regelverk mellom de ulike sektorene. I staten og i universitets- og høyskolesektoren er reglene for midlertidige ansettelser for løsslupne i dag. Nå skal vi gå nøye inn i forslagene, sier han.

Lovforslaget skal nå behandles av Stortinget, og Rotevatn er beredt til å forhandle med regjeringspartiene for å sikre «at helheten blir god».

Forslagene om forenklinger i tiltaksstrukturen har i utgangspunktet også Venstres støtte, mens partiet ennå ikke har tatt stilling til forslaget om en aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere