NA24.no


Venstres nestleder og finanspolitiske talsperson Terje Breivik (t.h.) lover å legge fram et forslag om bunnfradrag i formuesskatten.
Venstres nestleder og finanspolitiske talsperson Terje Breivik (t.h.) lover å legge fram et forslag om bunnfradrag i formuesskatten. Foto: Venstre (Flickr)

Venstre foreslår kjempefradrag i formuesskatten

Sist oppdatert:
Venstre foreslår et bunnfradrag på ti millioner eller mer i formuesskatten.

– Et svært stort bunnfradrag vil skjerme hundretusenvis av private eiere av små og mellomstore bedrifter fra de utvilsomt skadelige virkningene av denne skatten. Samtidig skattes de aller rikeste, slik at den heteste fordelingsdebatten unngås, sier Terje Breivik, Venstres finanspolitiske talsmann, til Dagens Næringsliv.

Venstre-nestlederen lover at partiet vil fremme et slikt forslag.

Ifølge avisen drøfter regjeringspartiene og Ap gjerne økt bunnfradrag, men tror ikke på Venstres kjempebeløp. Røde og blå spriker imidlertid på skattesats. NHO synes det er viktigst å få denne satsen ned.

– Venstres ti millioner eller mer mener jeg vil kutte skatteinntekten med åtte milliarder kroner per år. Jeg vet ikke om det er mulig å starte der, sier Hans Andreas Limi, Frps finanstalsmann.

Han understreker at bunnfradrag og verdsettingsrabatt må sees i en total sammenheng i budsjettene, derfor ønsker de ikke å tallfeste bunnfradraget.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere

Mest lest