NA24.no

Venstre vil ha dyrere diesel


OLA ELVESTUEN: – Det er ingen saklige grunner til at diesel, som fører til mer lokal forurensing, skal være billigere enn bensin.
OLA ELVESTUEN: – Det er ingen saklige grunner til at diesel, som fører til mer lokal forurensing, skal være billigere enn bensin. (Venstre)
Sist oppdatert:
Venstres Ola Elvestuen vil bruke forhandlingene om statsbudsjett til å øke dieselavgiften og krympe prisforskjellen mellom bensin og diesel.

– Det er ingen saklige grunner til at diesel, som fører til mer lokal forurensing, skal være billigere enn bensin, sier Elvestuen til VG. Det andre støttepartiet KrF er på linje med venstre i denne saken.

– Vi har det på blokka vi også, bekrefter KrFs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, som også leder Stortingets finanskomité.

For tiden betaler bilistene 3,36 kroner i avgift når de fyller diesel, mens avgiftspåslaget for bensin er på 4,87 kroner. Regjeringen går i sitt forslag til finansbudsjett inn for å opprettholde en prisforskjell på rundt 1,50 kroner mellom de to drivstofftypene.

Regjeringspartiene Frp og Høyre avviste i mai et forslag om et prishopp på diesel da de sammen med støttepartiene la fram nye forslag til grønnere bilavgifter.

Nå ønsker venstre altså å heve dieselavgiften, slik at den nærmer seg det bensinbilister må betale. Elvestuen sier hensikten er å få folk til å velge bensinbiler fremfor dieselbiler.

– Vi må få ned forbruket av diesel for å få redusert den lokale forurensingen. Det må bli dyrere å forurense, sier Venstre-nestlederen. I neste uke kommer partiet med sitt alternative forslag til statsbudsjett. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere