NA24.no

Venter børsras i Oslo

Sist oppdatert:
Ekspertene tror investorene må belage seg på en nitrist dag.

I henhold til modellen til analytiker Roger Berntsen i NetFonds vil Oslo Børs få en dårlig start på dagen. Retningen vil ifølge Berntsen gå kraftig ned og et fall på 1,70 prosent må investorene regne med.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdagens urtriste dag på Wall Street er nok ikke glemt. Ved børsene i New York fikk spekulantene sin verste dag så langt i år og det spredte seg antydninger til panikk. De som regulerer handelen innførte visse restriksjoner. Dow Jones endte ned 311,50 poeng et fall som tilsvarer 2,26 prosent. Den brede S&P 500-indeksen raste 2,33 prosent, mens Nasdaq-indeksen gjorde det noe bedre, men opplevde dog en nedgang på 1,84 prosent.

Børsuroen har smittet over på Asia. Aksjemarkedene i Tokyo, Hongkong, Sør Korea og Taiwan måtte tåle fall på over to prosent, mens fallene var noe mindre i Australia Malaysia, Shanghai, Hong Kong og flere andre asiatiske markeder. Størst var uansett fallet i Tokyo, hvor Nikkei 225 index falt med 2,3 prosent til det laveste nivået på tre måneder.

Børsfallet var ledet an av frykt for låne- og gjeldssituasjonen i USA. Ellers vil markedet følge nøye med på vekst situasjonen i USA. Statistikk over veksten i innlandsøkonomien kommer fredag ettermiddag. Økonomene venter at bruttonasjonalprodukt vokste med rundt 3,2 prosent i andre kvartal.

- Med en skarp nedgang på Wall Street på subprimebekymringer og et fall i oljeprisen er det duket for en nervøs avslutning på uken på Oslo Børs, skriver meglerhuset Orion Securities i sin morgenrapport.

Torsdag endte Oslo Børs under 500-poeng for første gang siden slutten av juni.

Oljeprisen har hentet seg noe inn og går for 75,4 dollar ved råvarebørsen i London. Dollaren har også styrket seg og koster fredag morgen 5,85 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere