NA24.no

Venter én Frontline-dollar

Analytikerne tror Frontline vil betale ut én dollar i utbytte.

Analytikerne forventer at Frontline vil legge frem Time-Charter-inntekter på 258 millioner dollar i andre kvartal, viser estimater fra TDN Finans. De samme analytikerne tror at Frontline vil legge frem et driftsresultat på 159 millioner dollar, mens resultat før skatt er ventet å bli på 118 millioner dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Det er også ventet at Frontline vil legge frem et resultat per aksje på 1,22 kroner.

- Vi tror forventningene til Frontline sine andre kvartalsresultater ligger noe høyt, og at de derfor kan komme til å skuffe. Sammen med et noe svakere tankmarkedet for øyeblikket kan det sette noe press på aksjen, skriver Pareto til sine kunder.

Det langsiktige fundamentale markedet ser imidlertid ut til å styrke seg, ifølge meglerhuset.

- Clarksons har nok en gang oppjustert 3-års T/C rater til 50.000 dollar per dag opp med 1.500 dollar per dag og Pareto Bassøe Shipbrokers oppjusterer verdien på en 5 år gammel VLCC med 2 millioner dollar til 119 millioner dollar, skriver Pareto.

Forventningene i markedet er at utbyttet skal ligge på rundt én dollar i snitt, viser estimatene fra TDN Finans.

Den gjennomsnittlig inntjening for Frontlines VLCC'ere er forventet å ha ligget på 46.300 dollar perdag i andre kvartal i spot- og periodemarkedet. Tilsvarende rate for suezmax-skipene ventes å være 37.700 dollar per dag i andre kvartal, viser tall fra TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere