NA24.no

Venter kraftig fall

Sist oppdatert:
Børsuroen i USA og Asia er ventet å smitte over på Oslo Børs.

Meglerhusene er enige i at Oslo Børs vil følge USA og Asia ned onsdag morgen. Til tross for at oljeprisen flørtet med rekordene tirsdag og holder seg stabilt høy er ikke det nok for å hindre et børsfall i det norske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

- Med svake utenlandske markeder vil Oslo Børs åpne ned i dag, skriver Terra Securities på sine sider onsdag morgen.

Analytiker Roger Berntsen i NetFonds tar mer i og spår i sin oppdatering at Oslo Børs vil åpne kraftig ned. Ifølge hans modeller kan vi vente oss et fall på hele 2,2 prosent

Tonen er riktignok lystigere i Orion Sercuriites.

- De brede amerikanske indeksene endte ned i går på fornyede subprime-bekymringer. For Oslo Børs er det imidlertid et plaster på såret at oljeprisen steg med over en dollar, skriver meglerhuset.

Uroen begynte i USA der de viktigste indeksene falt markant mot slutten av handelen. En god start ble trosset da bekymringer i kredittmarkedet smittet over på aksjemarkedet.

Dow Jones falt 1,10 prosent til 13.211,99 poeng, mens Nasdaq raste 1,43 prosent til 2.546,27 poeng og S&P 500 endte ned 1,26 prosent til 1.455,27 poeng.

Asia tok opp tråden og det medførte til at fall for den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International på rundt 2,6 prosent onsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere