NA24.no

Venter økt ledighet

Ledigheten var uendret i august. Nå ventes den å øke.

Ved utgangen av august er det registrert 44.400 helt arbeidsledige hos Nav. I bygg -og anleggsbransjen er ledigheten sterkt økende.

NA24 - din næringslivsavis

Dette tilsvarer 1,8 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 9 prosent sammenlignet med august i fjor. Sesongjusterte tall viser at arbeidsledigheten har holdt seg stabil de siste månedene. Det viser ferske tall fra Nav.

- Nedgangen i arbeidsledigheten har stoppet opp, og etterspørselen etter arbeidskraft er lavere enn tidligare i år. Vi regner med at arbeidsledigheten vil stige noe i tiden som kommer, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

Økt ledighet i bygg og anlegg
I løpet av august ble det registrert 18 prosent færre ledige stillinger enn på samme tid i fjor. Det har vært en en nedgang i alle yrkesgrupper så nær som innen akademiske yrker, der det var en økning på 19 prosent. Størst nedgang var det innen industriarbeid og bygg og anlegg, der det ble registrert 37 prosent og 34 prosent færre ledige stillinger enn i samme periode i fjor.

Blant personer med bakgrunn fra bygg og anlegg er det nå 17 prosent flere arbeidsledige enn på samme tid i fjor. Arbeidsledigheten øker mest i yrkesgruppene vei- og anleggsarbeidere og blant snekkere og tømrere.

Lavest ledighet i Rogaland
Arbeidsledigheten har gått mest ned i Buskerud med 19 prosent færre arbeidsledige enn i august i fjor. I Vest-Agder og i Hordaland har arbeidsledigheten minket med 14 prosent i samme periode.

I Oppland og i Aust-Agder har arbeidsledigheten økt med 4 prosent og 3 prosent sammenlignet med august i fjor.

Færrast arbeidsledige finnes i Rogaland og i Sogn- og Fjordane, med 1,1 prosent og 1,2 prosent av arbeidsstyrken. I Finnmark er arbeidsledighetsprosenten høyest med 3,5 prosent, mens det er 2,3 prosent arbeidsledighet i Oslo og i Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere