NA24.no

Venter økt M&A aktivitet

(EPA)
Sist oppdatert:
Eksperter venter ny aktivitet i markedet for oppkjøp og fusjoner innen oljebransjen.

Det viser kommentarer innhentet av nyhetsbyrået Dow Jones Newswires fra corporateaktører i oppkjøps- og fusjonsmarkedet internasjonalt. Oppkjøps- og fusjonsaktiviteten har vært begrenset de siste par årene, både på grunn av en volatil oljeprisen, men selvfølgelig også som følge av finanskrisen.

Investeringsbankene venter ifølge Dow Jones at aktiviteten i dette markedet vil ta seg opp neste år, og peker både på behovene fra gjeldstyngede olejselskaper for å rette opp balansene, mens også den store og økende interessen fra pengesterke statoljeselskaper og gass- og oljehungrige asiatiske land.

Spesielt Afrika utpekes som det kontinentet hvor kreftene på kjøper siden kan komme til å sette inn støtet.

- Markedet har vært sultefôret på tilbud de siste årene, sier leder av Scotia Waterous divisjon for oppkjøp og fusjoner inne oljebransjen, Adam Waterous til Dow Jones.

Han og andre mener at forholdene nå ligger til rette for en økt aktivitet og peker på relativt stabile energipriser, oljeselskaper med behov for å selge unna eiendeler og prosjekter, samt energihungrige kjøpere.

- I begynnelsen av året ventet alle på at markedet skulle roe seg. Som som energiprisene virker fastere, kan ting bli kjøpt og solgt, sier partner Robin Fredrickson i advokatfirmaet Vinson & Elkins i Houston til Dow Jones.

- Vi ser at generelt sett så fortsetter de asiatiske kjøperne å være aggressive I sin jakt på naturressurser, sier leder for naturressursdivisjonen i Deutsche Bank Ag, Michael Hill, til nyhetsbyrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere