*Nettavisen* Økonomi.

Venter milliardskrell

Torsdag kan bli en ny tung dag på Oslo Børs. Aksjemarkedene rundt om i verden stupte, mens Norge feiret 17. mai.

Det er duket for en ny tung dag på Oslo Børs. Mens det var fest og moro i Norge i går, falt børsene i USA, Europa og Asia videre. Det var særlig inflasjonsfrykten i USA som sendte børsene ned.

- Bedriftene leverer, men det er rente som er i fokus. Selv om oljeprisen falt i går så hjalp det ikke, sier en aksjemegler til NA24 iMarkedet. Megleren tror ikke det blir et krakk, som følge av sterke resultater fra bedriftene. – Men vi skal ned, sier megleren.

De amerikanske konsumprisene steg mer enn ventet og dette var skremte de amerikanske og europeiske aksjemarkedene ned. I dag kom en tilsvarende reaksjon i Asia.

Dow Jones falt 1,88 prosent til 11.205,61 poeng. Nasdaq endte ned 1,50 prosent til 2.195,80 poeng, mens S&P 500 falt 1,68 prosent til 1.270,31 poeng.

Oljeprisen faller også videre så investorene i Oslo kan heller ikke vente støtte fra dette holdet. I skrivende stund omsettes kontrakter på et fat Nordsjøolje for rundt 68,80 dollar, godt under tirsdagens sluttkurser.

Dollaren styrker seg noe mot kronen og går nå for rundt 6,13 kroner torsdags morgen.

De europeiske børsene var også blodrøde igår, mens Oslo Børs holdt stengt. Fallet var riktignok større i Europa enn i USA, og den aller verste børsen er i Stockholm, der OMX-indeksen endte ned 4,3 prosent.

DAX-indeksen i Tyskland falt 3,4 prosent, CAC 40-indeksen i Frankrike 3,2 prosent og FTSE 100-indeksen i London er ned 2,65 prosent. København-børsen falt 2,7 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.