NA24.no

Venter nytt oljefall

Foto: SCANPIX/Knut Falch
Sist oppdatert:
Analytikerne forventer at oljeprisen fortsetter å falle neste uke.

Oljeprisrekorder har vært gjennomgangstonen i markedet den siste tiden. Men frykt for hva de rekordhøye oljeprisene vil gjøre med etterspørselen etter bensin hos verdens største konsument, USA, sender prisene nedover.

NA24 - din næringslivsavis

Det har heller ikke hjulpet på prisene at flere asiatiske land har kuttet betydelig i subsidiene på bensin. Tretten av 27 analytikere, eller 48 prosent, som Bloomberg News har snakket med forventer at prisene vil falle neste uke. 30 prosent av analytikerne forventet oljeprisoppgang, mens seks prosent mente at de ville være nærmest uendret.

Prisen på et fat råolje har falt 6,1 dollar, eller 4,6 prosent, til 126,09 dollar fatet så langt denne uken på råvarebørsen i New York. Det melder Bloomberg News. Forrige uke spådde også oljeprisanalytikerne at oljeprisen ville stige, men fikk da altså ikke rett. Oljeprisen steg 22. mai til det høyeste noen sinne, 135,09 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere