*Nettavisen* Økonomi.

Venter økt varehandel

Klokken halv tre i dag slippes statistikk over varesalget i USA i juni. Analytikerene venter en økning fra mai.

De stadig stigende bensinprisene, samt økt lånerente viste seg i varesalgsstatistikken i mai da salget bare steg 0,1 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Statistikken over varesalget i USA i juni vil trolig vise en stigning på 0,4 prosent i juni, viser medianestimatet blant 74 analytikere melder Bloomberg News.

Det høyere estimatet kommer som følge av at rapporter fra bilindustrien fra forrige uke viser at det ble solgt flere biler i juni i år enn mai.

Salgsveksten i bilindustrien er drevet av økt etterspørsel etter asiatiske biler som bruker mindre bensin enn de store amerikanske SUVene.

Lavere salg uten biler
Ser man på medianestimatet for varesalg utenom salget av biler, ligger det på en vekst på 0,3 prosent for juni, ned fra en økning på 0,5 prosent i mai.

Nedgangen ventes etter at detaljistene kom med skuffende salgsrapporter forrige måned. Wal-Mart Stores og Federated Department Stores, de to største detaljistene i USA, meldte om lavere salgsvekst enn ventet for juni på grunn av de høye bensinprisene.

På mandag steg gjennomsnittsprisen på bensin i USA til en rekord på 2,97 dollar per gallon, eller om lag 4 kroner per liter, meldte American Automobile Association denne uken, skriver Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.