NA24.no

Venter oppgang i USA

Sist oppdatert:
Bra tall fra Cisco ligger an til å gi aksjene på Wall Street drahjelp.

Solide tall fra Cisco er med på å sende aksjemarkedet i USA oppover.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative stiger 0,10 prosent, mens de to mer toneangivende har en langt bedre utvikling. S&P 500-futuren stiger 0,12 prosent og bedre er det for den teknologidominerte Nasdaq-futuren som er opp 0,44 prosent.

Produktivitet utenfor landbruket økte med 3 prosent i fjerde kvartal. Det er bedre enn ventet. Økonomene ventet at produktiviteten skulle øke med 2,2 prosent. Arbeidskostnadene økte samtidig med 1,7 prosent per produserte enhet, mens forventingene lå på en økning på 2 prosent.

I hele 2006 økte produktiviteten i USA med 2,1 prosent i snitt noe som er det laveste siden 1997

Cisco la frem et resultat på 1,92 milliarder dollar eller 32 cents per aksje i andre kvartal for det avvikende regnskapsåret 2007. I samme periode året før la IT-selskapet frem et resultat 1,38 milliarder dollar eller 22 cents per aksje.

Ekskludert for enhetskostnader i forbindelse med opsjoner til ansatte leverte Cisco et resultat på 33 per aksje. Ifølge Thomson First Call ventet analytikerne et resultat på 31 cents. Omsetningen økte med 27 prosent til 8,44 milliarder dollar.

Selskapet venter at omsetning vil øke med mellom 16 og 17 prosent i tredje kvartal.

Råoljekontraktene klatrer mot 60 dollar i den amerikanske handelen. Ved råvarebørsen i New York koster frontkontraktene på WTI-oljen 59,43 dollar. Onsdag ettermiddag slippes de ukentlige oljelagertallene fra de amerikanske myndighetene. Forventningene går på at det vil bli ett trekk på rundt 3 millioner fat av destillatlagrene samtidig som råoljelagrene øker med 2 millioner fat.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere