NA24.no

Venter oppgang på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
De amerikanske børsene kan få en solid start denne uken.

Etter litt av en berg - og dalbanetur i forrige uke har de globale aksjemarkedene innledet denne uken i pluss.

NA24 - din næringslivsavis

En drøy time før åpning ser det ut til at også amerikanske børser skal få ta del i oppgangen.

Pilene peker opp
Kontraktshandelen før børsene i USA åpner om halvannet time peker mot en sterk start. Dow Jones-futures stiger 1,80 prosent, Nasdaq stiger 1,58 prosent mens futures for S&P 500 stiger 1,80 prosent.

Det er energi og teknologiaksjer som bidrar til oppgangen, med stigende oljepris og bedre enn ventede resultater fra Halliburton og Ericsson.

Det store amerikanske oljeservicekonsernet Halliburton har lagt frem tall for tredje kvartal som var i overkant av hva markedet hadde ventet seg.Nettoresultatet før ekstraordinære poster endte på 687 millioner dollar, eller 76 cent per aksje. Analytikerne hadde i snitt ventet 73 cent ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters. I samme periode i fjor var overskuddet på 79 cent per aksje.

LES MER:Halliburton innfrir

Halliburton, som er verdens nest største oljeservice-selskap, stiger 3,7 prosent, mens Exxon Mobil, verdens største oljeselskap stiger 2,1 prosent etter at prisen på råolje stiger for andre dag på rad. WTI-oljen noteres mandag ettermidddag til 73,59 dollar fatet.

MIcrosoft stiger etter at den svenske telekomkjempen Ericsson i dag tidlig la frem rapport om økt salg i Nord-Amerika.

LES MER:Avsetning preger Ericsson

- Utvikling av selskapenes inntjening og fremtidsutsikter er nøkkelen. Ericsson-rapporten støtter opp om dette, sier strateg Guillaume Duchesne i Fortis Private Banking i Geneve til Bloomberg News.

Fallende pengemarkedsrenter
Pengemarkedsrentene faller også i dag. Dermed ser det ut til at sentralbankenes likviditetstilførsler begynner å gi resultater.

Libor, eller London interbank offered rate, som er renten banken krever hverandre for tremåneders lån i dollar har hatt det største fallet på ni måneder, ifølge British Bankers Association. Tremåneders Libor falt til 4,06 prosent mandag ettermiddag. Det er en nedgang fra 4,42 prosent på fredag. De fallende rentene er et tegn på at markedet ser et håp om at situasjonen er i ferd med å bedres. Finanskrisen har gjort at pengemarkedsrenten har skutt i været og at det nærmest har blitt umulig for bankene å låne penger av hverandre.

Kvartalsrapporter
Det er forøvrig en travel uke i resultatsesongen for tredje kvartal. 139 av selskapene på S&P 500-listen legger frem rapporter denne uken, inkludert Apple Inc., Caterpillar Inc. og McDonald's Corp. Mandag legger American Express Co., og Texas Instruments frem tall etter børsslutt.

Av makrotall legges septembertall for ledende indikatorer frem klokken 16 norsk tid. Indikatoren er et gjennomsnitt av nøkkeltall som allerede er kommet, og det er ventet et fall på 0,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere