NA24.no

Venter på oljelagrene

Sist oppdatert:
Oljemarkedet ser ut til å ha inntatt en vent-og-se-holdning i forkant av ettermiddagens amerikanske oljelagertall.

I London er prisen på nordsjøoljen Brent Blend nær uendret ved lunsjtider, etter å ha blitt handlet rett under gårsdagens rekordnivåer i hele formiddag. Junikontrakten omsettes på 72,42 dollar pr. fat ved 12.30-tiden norsk tid.

NA24 - din nye næringslivsavis

I elektronisk handel på New York Mercantile Exchange er den amerikanske referanseoljen Western Texas Intermediate også svakt ned fra gårsdagens historiske rekordnivå, og er sist gjort på 71,06 dollar pr. fat.

Bensinfrykt
Markedet ser dermed ut til å vente på nye signaler i form av de amerikanske oljelagerrapportene som publiseres ved i ettermiddag. Det knytter seg størst spenning til utviklingen i de amerikanske bensinlagrene, og om de er store nok til den kommende kjøresesongen i USA.

Det er ifølge en spørrerunde gjort av Dow Jones Newswires ventet et fall i bensinlagrene på 2 millioner fat. Skulle fallet bli større, kan det være duket for ny oppgang i petroleumsprisene.

Flat oljepris
Det har ikke kommet nyheter rundt den pågående tautrekkingen mellom Iran og Vesten rundt atomprogrammet. Det forklarer nok også den relativt flate utviklingen i oljeprisen i dag. Det er frykt for at Iran kan stenge eksporten på omkring 2,5 millioner fat med råolje pr. dag som presser opp oljeprisen.

I tillegg kommer de ufrivillige kuttene i Nigerias oljeproduksjon på grunn av stammebråket i det oljerike Niger-deltaet. Problemene har ført til at omkring 500.000 fat eller 20 prosent av Nigerias dagsproduksjon er borte fra markedet.

Irak fikk i går kveld i gang igjen utskipning av olje fra sine to eksportterminaler i den persiske gulf, etter at dårlig vær stoppet aktiviteten mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere