NA24.no

Venter rentero etter sjokk

Forrige måned sjokkerte den britiske sentralbanken med å sende renten opp. Det vil neppe gjenta seg, mener ekspertene.

The Bank of England, som ledes av Mervyn King, vil holde renten uendret på 4,75 prosent etter at den britiske renten ble hevet med et kvart prosentpoeng i begynnelsen av august. Det forventer alle de 49 økonomene Bloomberg News har snakket med.

NA24 - din næringslivsavis

Renteoppgangen i august kom helt uventet på markedet, som også da forventet rentero. Men fasiten kommer først torsdag.

Årsaken til den overraskende renteoppgangen forrige måned var at den britiske økonomien vokste i den raskeste takten i andre kvartal på to år. Dette fikk sentralbanken til å øke sine estimater for inflasjon og vekst for hele 2006. Det melder Bloomberg News.

Investorer forventer en renteoppgang til i den britiske økonomien, men da i desember. Det viser forventningene i rentemarkedet.

I juli nådde inflasjonen 2,4 prosent i Storbritannia. Dette var tredje måned på rad inflasjonen er over det som er sentralbankens grense. Sentralbanken har varslet at inflasjonen kan nå tre prosent i år, samtidig som vekstforventningen er hevet til 2,8 prosent. Det melder Bloomberg News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere