NA24.no

Venter sjokkerende høy oljepris

Sist oppdatert:
Alf Bjørseth snakker om en oljepris på 500 dollar fatet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Rec-gründer Alf Bjørseth mener offshore vindmøller vil komme like raskt som økningen i oljeprisen, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

-Når oljeprisen om noen år står i 500 dollar, vil de være overalt, sier Bjørseth til DN.

Han vil imidlertid ikke ha tallet på 500 dollar fatet som sin personlige spådom. Han viser til eksperter som har antydet så høye priser.

- Poenget er å illustrere at endringene skjer raskere enn man tror. For to år siden var det utenkelig å tro på 100 dollar fatet. Da var det heller ingen som snakket om vindkraft til havs eller thorium til kjernekraft, sier han.

Bjørseth er i dag drivkraften bak sol- og vindprosjektene NorSun og NorWind og atomenergiselskapet Thor Energy. Mandag kunne han annonserer at NorWind har inngått en kontrakt om bygging av vindmøllepark til havs som tilsvarer ti prosent av de norske havvindmøllevisjonene.

Nå ber Bjørseth om støtte fra staten sammen med andre vindmølleentusiaster som StatoilHydro. Støtten de ønsker skal helst komme i form av en krone i subsidium per kilowattime strøm produsert. Det vil si et påslag på 400 prosent på dagens kraftpris.

Åslaug Haga vil imidlertid ikke gi noen løfter enda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere