NA24.no

(Scanpix)

Venter svake tall

Sist oppdatert:
Sysselsettingstallene kan skuffe.

Det er usikkerhet knyttet til dagens arbeidsmarkedsrapport fra USA.

NA24 - din næringslivsavis

Klokken halv tre norsk tid kommer de månedlige sysselsettingstallene «non-farm payrolls» fra USA. Med uttrykket «non-farm payrolls» menes antall sysselsatte utenom jordbruket.

Oslo Børs åpnet sterkt ned i dag, men har nå begynt innhentingen så vidt. Om tallene skulle være dårligere enn konsensus kan hovedindeksen få seg nok en smell. Rapporten som kommer i dag er nemlig av de indikatorene som har vist seg å påvirke markedene mest.

I henhold til konsensus innhentet av Bloomberg er det ventet en reduksjon i arbeidsmarkedet på 75.000 personer. Det er svakere enn de siste måneders fall på rundt 50.000 personer. Nordea skriver i sin morgenrapport at de forventer enda dårligere tall.

- Vi venter et ennå større fall på 100.000 personer. Den siste tids ukentlige tall for førstegangssøkende til dagpenger (jobless claims) har vært høye og peker i grunnen på et langt større fall, skriver Nordea.

Nordea venter videre at ledigheten stiger til 5,8%, samme som Bloombergs konsensus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere