NA24.no

Venter svake tall

Onsdag kommer viktige tall fra USA som kan bevege markedene. Her er forventningene:

Onsdag ettermiddag norsk tid kommer ordreinngangen for varige goder samt tall som viser salg av nye boliger i USA. Begge er viktige for hvordan markedet vil oppføre seg fremover, og forventningene er lave.

NA24 – din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg News er det forventet at ordreinngangen for varige goder, altså materiell som skal ha en levetid på flere år, vil falle for syvende måned på rad. Dette er en god indikator på bedriftenes investeringsvilje verden over. Bedrifter verden over stenger ned kapasitet og venter i det lengste med å investere i nytt materiell.

Store sprik
Det er forventet en nedgang på 2,5 prosent i februar, noe som er et lavere fall enn i januar da ordreinngangen falt med 4,5 prosent. Men det er store sprik i forventningene som Bloomberg News har innhentet. Estimatene spriker fra en oppgang på 0,7 prosent for de mest optimistiske til 4,1 prosent nedgang for de mest pessimistiske.

Kraftig boligfall
Det er vel så stor forventning til statistikk over nyboligsalget i USA. Tallene viser hvor mange nye boliger som er solgt omgjort til årlige tall.

I januar falt salget med 10,2 prosent til 309.000 enheter på årsbasis. Det er ventet at trenden fortsetter med en nedgang til 300.000 enheter solgt, omgjort til årlige tall. Dermed er man ved rekordlave nivåer i nyboligsalget.

Det er også ventet videre prisfall på nye boliger. Og nettopp boligmarkedet er noe investorene følger svært nøye med på. Stygge overraskelser vil indikere en fortsatt nedgang i prisene som igjen vil sette de amerikanske bankene under nytt press. At prisene faller vil gjøre at bankene og långiverne sitter med dårligere pant.

Ordreinngang for varige goder blir offentliggjort 13.30 norsk tid, mens nyboligsalget kommer 15.00 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere