Venter videre ratefall

Stortankratene fortsetter å være under press.

06.11.08 08:29

Det er skipsmeglerhuset Fearnleys konklusjon i den ukentlige markedsrapporten.

NA24 - din næringslivsavis


- Ratene forble under press nedover, og det er liten indikasjon på noen umiddelbar forbedring, skriver Fearnleys i en kommentar til utviklingen i VLCC-markedet.

VLCC’ene, råoljetankskip på typisk 300.000 dødvekttonn, sliter med et fortsatt stort overheng av ledig tonnasje i Midtøsten. Tross den økte aktiviteten den siste uken er det fortsatt over 100 VLCC’er som er ventet lasteklare i den Arabiske golf de nærmeste 30 dagene, og da er iekk Frontline og Tankers Internationals skuter medregnet.

Ifølge Fearnleys har befrakterne nå kontroll på markedet, og har suksess med å kun slippe en og en last ut i markedet. Ratene for VLCC’ene fra Midtøsten til Japan ligger fortsatt på ws 70-72,5 nivå, men de kortsiktige utsiktene betegnes som svake.

For VLCC’ene i Atlanterhavet steg ratene fra ws 100 til 105 den siste uken, men med meldinger om at Nigeria kutter i sitt laste program for de to nærmeste månedene er utsiktene her også bleke fremover.

Suezmax-markedet i Atlanterhavet ser ut til å ha nådd toppen i denne omgang og ratene er på vei nedover. Ratene ligger foreløpig rundt ws 170-175 i Atlanterhavet og i det Indre Middelhav, men aktiviteten er lav.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.