*Nettavisen* Økonomi.

Ventes flatt fra start

De amerikanske børsene ventes å åpne uten store korreksjoner.

05.10.06 14:55

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oljeprisen stiger, og det er negativt for store deler av de amerikanske børsenes selskaper. Det blir delvis utjevnet av et sterkere fall i antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd enn det som var ventet. Dette fører til at børsene ventes å åpne flatt fra start.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren faller 0,9 poeng til 1,357,40, mens Nasdaq100-futuren stiger ett poeng til 1,693,59. Dow industrial-futuren detter med fire poeng.

Oljen stiger
Kontraktene på råolje stiger til over 60 dollar igjen etter at OPEC har gitt signaler til sine medlemmer om å kutte i produksjonen. Oljekartellet har pålagt medlemmene å legge et gulv på energiprisene, skriver Marketwatch.com.

Ifølge Financial Times skal OPEC planlegge å kutte oljeproduksjonen med 1 million fat olje om dagen. Verdens største oljeeksportør, Saudi-Arabia, skal kutte 300.000 fat olje om dagen.

Kuttspekulasjonene kommer etter at de amerikanske oljelagrene fortsetter å vokse. Fraværet av orkanene i Mexicogolfen gjør at tilbudssiden i USA er på topp.

Et fat nordsjøolje med levering i november omsettes for 60,60 dollar ved råvarebørsen i London, men har allerede vært oppe i 60,94 dollar fatet.

Følg oljeprisen

Færre i trygdekø
Det var færre førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA falt i forrige uke med 17.000 til 302.000, viser tall fra amerikanske myndigheter.

Ifølge Bloomberg News var det ventet at 315.000 møtte opp for å søke om ledighetstrygd for første gang.

Festaften i går
Dagen etter at Dow Jones slo sin nesten syv år gamle rekordnotering, fortsatte oppgangen på USA-børsene. USA-børsene steg kraftig onsdag, etter at Dow Jones-indeksen tirsdag passerte sin forrige rekordnotering, fra januar 2000.

Onsdag steg det generelle aksjemarkedet i USA rundt 1 prosent, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen viste en oppgang på drøyt 2 prosent

Lavere oljepris og lavere renter bidro til å fyre opp USA-børsene den siste tiden.

Onsdag holdt den amerikanske sentralbanken Ben Bernanke en tale som av forståsegpåere ble utlagt som en indikasjon på at renteoppgangen i USA er slutt. Blant annet viste Bernanke til den kraftige nedkjølingen av økonomien og den effekten dette vil ha på veksten i USA. Men samtidig var han såpass positiv til den økonomiske utviklingen at han ikke fyret opp under en tiltagende frykt for en brå økonomisk nedtur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag