NA24.no

Ventet nedgang på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs ligger ikke an til å følge de sterke børsene i USA og Asia. Oljeprisen er for svakt til det.

Meglerhusene Terra Securities og Netfonds er begge skeptiske til om gårsdagens børsoppgang på over to prosent vil fortsette.

NA24 - din næringslivsavis

- På bakgrunn av fortsatt fallende oljepris samt en negativ utvikling på energi indeksene i USA i går, tror vi Oslo børs åpner ned i dag, skriver Terra på sine nettsider.

Netfonds skriver i sin utgave av Dagens analyse at det er ventet en nedgang for Oslo Børs.

Oljeprisen har fått et byks oppover etter gårsdagens dramatiske fall. Naturgasslagrene var fullere enn hva markedet hadde ventet og det bidro til å sende naturgassprisene ned 7 prosent. Oljeprisen fulgte etter med et fall på 4 prosent i den amerikanske handelen.

Terror i Hellas og muligheter for at vinteren kan fort komme tilbake kan sende oljeprisen videre opp igjen. Den amerikanske ambassaden i Athen ble utsatt for et rakettangrep fredag morgen. Det er ikke meldt om skader på personell, og de materielle skadene er minimale.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster fredag morgen 52,24 dollar. Det er en økning på 1,04 prosent sammenlignet med i går kveld.

De asiatiske børsene fikk en sterk avslutning på uken. Svakere valuta og en bedring for oljeprisen fredag morgen bidro til oppgangen.

Morgan Stanleys asiaindeks steg hele 1,5 prosent til 139,4 poeng i morgentimene, mens den japanske Nikkei-indeksen steg 1,3 prosent.

I går fikk Wall Street nok en sterk dag. Dow Jones satte ny toppnotering på 12.514,98 poeng etter en oppgang på 0,59 prosent. Nasdaq steg 1,04 prosent, mens S&P 500-indeksen ble løftet 0,63 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere