NA24.no

Ventet nedtur i USA

Sist oppdatert:
Børsene i New York peker ned i forkant av at handelen åpner.

De amerikanske aksjene ligger an til å få en tung start på dagen. Dermed kan det gå mot andre dag på rad med fall for nøkkelindeksene, etter å ha vært nære topper tidligere i uken. Resultatstrømmen fra selskapene har roet seg noe ned, og signalene er ikke like oppløftende.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er flat, mens S&P 500 –futuren som peker ned 0,26 prosent og det gjør også Nasdaq-futuren.

Førstekontrakten på referanseoljen WTI beveger seg over 62 dollar, og det legger en liten demper på Wall Street. I går kom signalene om at industriene i USA kan få samme utvikling som boligmarkedet i USA.

En rapport fra den amerikanske sentralbankens Philadelphia- avdeling viser fall i produksjonen. Den økonomiske regionsindeksen viste minus 0,4 og det kom overraskende på markedet. Fallet i seg selv kom ikke uventet, men at indeksen skulle være negativ sendte børsene i både USA og Asia ned.

Faren er at den økonomiske veksten i USA bremser opp og at økonomien vil gå inn for en eller annen landing. Boligmarkedet har den siste tiden også hadde en fallende tendens. Både salget av brukte og nye boliger har stagnert, mens investeringsviljen i eiendom har også falt.

Oljeprisen stiger til over 62 dollar fatet for kontraktene som handles i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere