*Nettavisen* Økonomi.

Verden måper over norsk pengestøtte til asylsøkere

Asylsøkere i Vestleiren, ankomstsenteret for flyktninger i Kirkenes. Hit sendes flyktninger, som passerer den norsk-russiske grensen på Storskog, før de sendes videre til mottak andre steder i landet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Utenlandsk presse har oppdaget at asylsøkere i Norge kan få hjemreisen betalt.

09.12.15 14:38

En NRK-artikkel om at asylsøkerfamilier med to barn kan få opptil 80.000 kroner pluss flybilletter i støtte for å returnere til hjemlandet, har ført til en rekke oppslag i utenlandske medier de siste dagene.

Britiske Daily Mail bruker versaler i tittelen i en detaljrik artikkel:»

«Norway is PAYING asylum seekers to return home: Thousands of kroner and free flights being offered as Scandinavian country struggles to cope with migrant crisis»

The Local Norway var trolig den første avisen i utlandet som fanget opp NRKs artikkel. Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

I USA var Fox News tidlig ute med å plukke opp saken. Avisen siterer både NRK og The Local, en engelskspråklig avis med norske nyheter, og skriver at 900 asylsøkere har slått til på tilbudet fra den norske staten.

Russiske RT omtaler den norske regjeringen som «høyrevridd» i tittelen på sin versjon.

Avisen gjør et nummer ut av at massemorderen Anders Behring Breivik har en fortid i Frp og skriver at regjeringens hjemreisetilbud «advances Breivik’s anti-immigrant ideology».

Artikkelen fortsetter under denne Twitter-lenkingen til russiske RT.

Asylnyheten har tatt spesielt av i Storbritannia, der The Independent er en av avisene som skriver om saken, men flere medier i Australia har kastet seg over NRKs historie. Dette skriver The Cronicle, og her kan du lse news.coms versjon.

Flere Twitter-meldinger om den norske pengestøtten:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.