NA24.no

Foto: Art of Taste

Verdens dyreste drink

Sist oppdatert:
Synes du drinkprisene på Aker Brygge er stive? Sjekk denne.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En spansk doktor var nylig og besøkte noen venner i Belfast og bestemte seg for å spandere en runde på de gjestfrie irene i hotellbaren på det eksklusive Merchant Hotell, melder forbes.com.

NA24 - din næringslivsavis

Sjokket var stort da bartenderen forlangte rundt 8400 kroner for en Mai Tai. Spanjolen kontaktet Guiness rekordbok, og ganske riktig, han hadde nettopp kjøpt verdens dyreste drink.

For prisen av denne mai tai’en, kunne han ha flydd tur retur Bora Bora og bodd på luksushotell i fire dager i stedet.

- Rum’en som er brukt i drinken er meget spesiell. Dette er historie på flaske, forklarer Sean Muldoon, barsjefen på hotellet.

Det skal visstnok bare finnes seks flasker av denne 17 år gamle rum’en i hele verden. Så sjelden er den, at barsjefen låser inn flasken i hotellets safe om natten.

Ifølge amerikanske og thailandske forskere skal alkoholen som finnes i rum, vodka og tequila gi en helsebringende effekt, hvis den kombineres med andre fruktsubstanser. Alkoholen gjør nemlig antioksidantene i drinken ekstra virksomme, rapporterer Reuters.

Men det var neppe den helsebringende effekten den spanske legen var mest opptatt av da han slurpet i seg denne dyrkjøpte cocktailen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere