NA24.no

Verdens dyreste mot eierskifte

Sist oppdatert:
Etter rundt to år på markedet skal verdens dyreste bolig være på vei til å skifte eier. Se bildene.

Les NA24 på mobil

Fantastiske Updown Court er fortsatt til salgs, over to år etter at det ble lagt ut for salg av investeringsselskapet Rhymer Investments. Men boligen som i år kom på andreplass etter et ikke ferdigstilt bygg, men som i fjor, toppet Forbes liste over verdens dyreste skal være på vei mot nye eiere.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er en veldig interessant tid for eiendommen med et antall ekstremt velstående individer som alle er seriøst interesserte, faktisk har bud allerede kommet inn, men den har ikke fysisk skiftet hender enda, sier Hayden Allen-Vercoe hos Rhymer Investments til NA24.

Entrepenørselskapet kjøpte eiendommen i 2002 for 233 miliioner kroner, og de har restaurert eiendommen for ytterligere 350 millioner kroner. Summen selskapet ønsker for godset er rundt utrolige 850 millioner kroner.

Se bildene nederst i saken.

Rene fornøyelsesparken
Updown Court ligger en liten kjøretur utenfor London. Det tar omtrent tjue munutter å kjøre dit fra Heathrow.

Området inneholder både park med fontener og en egen skog. Det er ganske god plass til naboene her, og om du noengang skulle se dem består naboene av ingen ringere enn dronningen av England, Elton John og golfesset Nick Faldo.

Selve huset er bygget i 2000 over et tidligere bygg som brant, og var eid av den egyptiske prinsen Sami Gayed.

Større enn Buckingham
Det gedigne Updown Court er større enn både Buckingham Palace og Hampton Court til sammen. I tillegg til vannvittige 103 rom fordelt på fire hovedbygninger inneholder godbiten oppvarmet marmorinnkjørsel, privat bowlingbane i kjelleren, garasje med plass til åtte limousiner, fem oppvarmede svømmebasseng, squash- og golfbane, egen kino, egen vinkjeller og naturligvis en helikopterlandingsplass.

Huset har et eget panikkrom der man kan gjemme seg dersom det skulle oppstå innbrudd, et terroristangrep eller lignende. Huset styres av et elektrisk system og eieren kan kontrollere alle elektroniske funksjoner fra hvorhen i verden man måtte befinne seg.

Kun for milliardærer
Den nye eieren av dette gedigne bygget ventes å være multimilliardær. Rhymer Investments tipper at kjøperen vil være en av 600 personer i verden som har verdier på flere milliarder. Ifølge The Evening Standard er det kun 70 personer i England som kan ta seg råd til dette godset.

Det er heller ikke billig å drive et slikt vannvittig hus. Eksperter har kommet frem til at du antakelig vil trenge rundt 20 ansatte for å holde alt gående, og oppvarmingsutgiftene er ansåltt til å komme på rundt tre millioner i året alene.

Det skal ha vært interressenter fra både Russland, Kina og Midtøsten, men herregården står fortsatt usolgt.

Kanskje vil det til slutt bli en nordmann som stikker av med det som er betegnet som Storbritannias viktigste bygg siden 1900-tallet?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere