Verdens dyreste yacht til tre milliarder

Foto: Skjermdump (Youtube)

Blir verdens største yacht. Se videoene her.

31.07.12 09:15

NA24 Nettavisen har tidligere omtalt superskipet Eclipse som verdens største private yacht. Båten til den russiske milliardæren og Chelsea-eieren Roman Abramovitsj, ble lagt ut til leie på Finn.no. Eclipse blir annonsert som verdens største, men må nå endre tittel om ryktene stemmer om en ny superyacht.

50 erfarne medarbeidere
Det er nettstedet superyachttimes.com som nå melder at en ny super yacht nå er under produksjon og er anslått å koste rundt 500 millioner dollar, eller tre milliarder kroner. Driftskostnadene blit også astronomiske. Båtens bensintank vil kunne holde på svimlende én million liter, og det trengs 50 personer til enhver tid for å holde yachten flytende.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Les også: Abramovitsj jakter Norges 500 rikeste

For liten dokk
I mai måned flyttet det tyske vertet Lürssen skroget og overbygget av verdens største yacht, Azzam, som antas å være rundt 180 meter lang. Siden da har offentligheten bare fått bekreftet at båten er designet av italienske yacht designere hos Nauta Yachts.

Det ryktes at oppdragsgiveren er den saudiarabiske kongefamilien.

Målløse fotografer fanget fartøyet som det ble fraktet ut av en 170-meter tørrdokk ved det tyske verftet fordi skipet var blitt for stort.

Se klippet her

HTML EMBED

Flere stilte seg opp for å følge flyttingen

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.