NA24.no

Verdens hacker- hovedstad avslørt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Én by står for nær en fjerdedel av hele verdens ondsinnede e-post.

Forskere ved det amerikanske internettsikkerhetsselskapet Symantec har gjennomført en storstilt undersøkelse av ondsinnet e-post, og resultatene viser en slående geografisk konsentrasjon, ifølge britiske Times Online.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Totalt 12 milliarder e-postmeldinger ble analysert, og forskerne fant at hele 21,3 prosent av de ondsinnede e-postene ble sendt fra en og samme by: Shaoxing i Øst-Kina.

Angriper menneskerettighetsaktivister
Målene til de kinesiske hackerne ble også identifisert. Disse var i hovedsak eksperter på asiatisk sikkerhetspolitikk og menneskerettighetsaktivister. Dette er en sterk indikasjon på at kinesiske myndigheter har en finger med i spillet.

Totalt sto kinesere for 28,2 prosent av de ondsinnede e-postene som ble analysert.

Etterforsker Google-angrep
Symantec hjelper for tiden Google med å etterforske hackerangrepene de ble utsatt for fra Kina.

I desember i fjor ble Google og andre internettselskaper utsatt for et koordinert hackerangrep med utspring i Kina. Det ble stjålet intellektuell eiendom fra Google, og kanskje mer kritisk: Det ble avdekket at hackerne angrep e-postkontoer tilhørende kinesiske menneskerettsaktivister.

Dette var mye av bakteppet for at Google til slutt valgte å slutte å tilby en sensurert utgave av søketjenestene sine til landet. Mandag stengte Google sin kinesiskspråklige portal Google.cn, og startet samtidig å rute sine søk via Hongkong-tjenesten. Dermed dropper Google å følge det kinesiske pålegget om sensurering av informasjon, som er ment å holde et strengt tak på kinesernes tilgang til internett.

Les mer: Google dropper kinesisk sensur

Les også: Google vil stanse nettsensur

Kineserne har på sin side kommet med motbeskyldninger mot amerikanerne. Onsdag hevdet partiavisen til det kinesiske kommunistpartiet at Google selv spionerte på Kina.

Les mer: - Google samarbeider med spioner

Romania nest størst
Nest etter Kina er Romania, med 21,1 prosent av angrepene. Disse gjelder trolig i hovedsak svindelforsøk med sikte på økonomisk vinning.

USA, Taiwan og Storbritannia utgjør de siste fem landene på topplisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere