*Nettavisen* Økonomi.

Verdens mektigste moteredaktør

Vogues sjefredaktør Anna Wintour vippet ned fra tronen.

08.09.08 10:36

Den fremgangsrike og innflytelsesrike Cindi Leive i Glamour er kåret til verdens mektigste moteredaktør, ifølge forretningsbladet Forbes. Dermed er Vogues sjefredaktør Anna Wintour jekket ned fra topplassen. Wintour oppfattes trolig som den ubestridte lederen blant bransjen selv.

NA24 Propaganda - Norges ledende medienettsted

Forbes har ikke bare sjekke motebransjens oppfatning, men også målt antall lesere, inntekter og annonsørsider. Det er denne øvelsen som har dratt Cindi Leive opp til førsteplassen.

- Hun er kanskje den mest stilsikre redaktøren, men Leives innflytelse på amerikansk mote er åpenbar når man ser på Glamours leserkrets. Magasinet har 2,4 millioner lesere og opplaget har økt med 4,1 prosent siste året, og Glamour.com har økt med 118 prosent, skriver Resume, som henviser til Forbes-artikkelen.

Leive har vært sjefredaktør i Glamor siden 2001, og har siden den gang økt opplaget klart. På den andre siden har Vogues opplag falt og bladet er fortsatt små på nett.

Anna Wintour må til og med dele andreplassen med Elles Roberta Myers. Hun har gjort det smarte trekket med å sponse design-dokumentarsåpen Project Runway, noe som har økt farten til bladet. Myers har tidligere jobbet 20 år i Vogue.

Fjerdeplassen har Cosmopolitans Kate White kapret, men hennes stjerne er dalende med fallende inntekter og leserfall.

Slik er resten av listen:

5. Charla Lawhon - In Style

6. Linda Wells - Allure

7. Glenda Bailey - Harper's Bazaar

8. Amy Astley - Teen Vogue

9. Ann Shoket - Seventeen

10. Joanna Coles - Marie Claire

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.