*Nettavisen* Økonomi.

Verdens nest rikeste håver inn

Foto: (Foto: AP/Scanpix)

Verdens nest rikeste mann, Warren Buffett, håver stadig inn milliarder.

31.10.06 11:54

Warren Buffett har den senere tid vært mye i vinden som følge av at han skal gi bort alle milliardene, han har opparbeidet seg gjennom et usedvanlig liv.

NA24 - din næringslivsavis

Men selv om verdens nest rikeste donerer penger til verdens rikeste betyr ikke det at han har sluttet å tjene penger. Investeringsselskapet Berkshire Hathaway som Buffett styrer leverte kanonresultat for andre kvartal. Selskapets overskudd har i løpet av de tre månedene tjent 62 prosent mer enn det gjorde i samme periode i fjor.

Nettofortjenesten har det siste året steget fra voksne 1,5 milliarder dollar, eller 9,22 milliarder kroner til 2,4 milliarder dollar, eller svimlende 14,74 milliarder i år.

Svak dollar hjelper
Det er blant annet den stigende amerikanske renten og den svake dollarkursen som har vært gunstige for selskapets investeringer, ifølge danske Børsen.

Kjøpte Iscar
For ikke så lenge siden kjøpte den 75 år gamle mannen 80 prosent av det israelske selskapet Iscar, for 25 milliarder kroner. Dette er et israelsk selskap som produserer verktøy til metallbehandling, og det er det første selskapet med base utenfor USA, Berkshire har kjøpt. Selv om Berkshire ikke har gjort noen handler utenfor USA tidligere har Buffett personlig noen få eierandeler i blant annet PetroChina.

Buffet skal, ifølge Bloomberg, ikke være bekymret for investeringen selv om konflikten mellom Israel og Hizbollah stadig tilspisses.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag