*Nettavisen* Økonomi.

Verdens råeste hotellbarer

Det er det samme hva du drikker - så lenge du gjør det her.

26.01.09 15:19

(LXUS.no) Hotellbarer er ikke lenger synonymt med lunken gin tonic og uhygieniske peanøttskåler. Loslitte gulvtepper og ustø pinnestoler er byttet ut med lekre materialer og frekke fargevalg, og hotellbaren er ikke lenger et sted hvor bare forretningsreisende tar kveldens siste drink - fordi det er praktisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

DEILIG I DUBAI: China Moon Champagne Bar kan som navnet tilsier friste med et rikt utvalg champagne. Foto: (Raffles.com)

Hotellene konkurrerer nå med de hippeste utestedene verden over for å sikre seg et pengesterkt klientell med sans for det lille ekstra, og det er ikke lenger bare overnattingsgjestene som har hotellbaren som sitt foretrukne vannhull.

Nettstedet AskMen.com har kåret verdens ti beste hotellbarer, og selv om du skulle være avholdsmann er disse barene likevel verdt et besøk bare for atmosfærens skyld.

10. plass - China Moon Champagne Bar, Raffles Dubai Hotel, Dubai

Om ikke utsikten over Emiratene fra de tre øverste etasjene på Raffels Dubai Hotel får det til å bruse i blodet når du inntar baren her, har du trolig ikke fått i deg nok champagne. Og bobler er det nok av her! China Moon Champagne Bar lever opp til navnet sitt, og kan friste med 53 ulike typer av den mest utsøkte champagne. Atmosfæren er pretensiøs og slett ikke for alle, men hvis du er ute etter å flashe desigershoppingen din er dette rette sted for slikt.

9. plass - Blu Horizon Bar, Shangri-La Hotel, Sydney

Om fredagspils på den lokale puben er litt for gement for deg, vil du trolig trives hos Blu Horizon Bar. Her møtes business-typene med oppknappede skjorter etter jobb for å snakke sladder, mens de nyter utsikten fra 36. etasje over Sydney Harbour.

Cloud nine250
Cloud nine250
LUFTIG: Cloud 9 på Grand Hyatt i Shanghai kan lokke med 360 graders utsikt.

8. plass - Cloud Nine, Grand Hyatt, Shanghai

Dersom du foretrekker stratosfære fremfor atmosfære, er Cloud Nine tingen. Har du høydeskrekk, bør du finne deg et annet vannhull. Baren ligger nemlig i 87. etasje og er innredet i art deco-stil, med 360 graders panoramautsikt over Shanghai. Baren er blitt kåret til en av verdens beste møteplasser av prestisjebladet Newsweek.

Klikk på bildet for å forstørre.

CITY CHIC: The Grand Bar & Lounge på Soho Grand i New York er en yndet møteplass for PR-sjefer med summende Blackberries og trendbevisste magasinredaktører. Foto: (Soho Grand)

7. plass - The Grand Bar & Lounge, Soho Grand, New York

Fan av "Sex og singelliv"? Dette er en bar hvor Carrie Bradshaw og hennes moteriktige venninner ville trivdes. The Grand Bar & Lounge er selve eksempelet på "city chic", og en yndet møteplass for PR-sjefer med summende Blackberries og trendbevisste magasinredaktører. Trives du med coole cocktails, lounge-musikk og bransjesladder er dette stedet å se og bli sett.

LES OGSÅ:

Fire ferier til syv millioner
Ekspertenes beste champagnetips

6. plass - Hemingway Bar, Hotel Ritz, Paris

Dersom du trodde at franskmenn og god service ikke var mulig å oppdrive på samme sted, har du neppe vært på Hemingway Bar. Den ærverdige hotellbaren er blitt restaurert for å minne om fordums storhet, og var tidligere stedet hvor Hemingway selv foretrakk å drikke seg full. Forfatterns favoritt-whiskeyer er selvsagt på barkartet. Og den rikholdige tapas-menyen minner hans etterfølger på hans kjærlighet til Spania.

5. plass - Claridge's Bar, Claridges, London

Billig er det ikke, men om drømmen er å sitte på barkrakken omflanket av modeller, filmstjerner og mediemoguler er det verdt å spandere på seg en bellini hos Claridge's. Drinkene serveres i krystallglass, og barmenyen kan hamle opp med en hvilken som helst restaurant. Hvis "to for én" er mer din greie, er kanskje ikke Claridge's tingen. Her handler det om kvalitet - ikke kvantitet.blue_bar_berkeley

4. plass - La Purificadora Bars, La Purificadora Hotel, Puebla, Mexico

Hotellet er bygget rundt et gammelt vannrenseanlegg, og nettopp vann kjennetegner hotellets to unike barer. Baren på hotellets tak ligger ved siden av et svømmebasseng med glassvegger, så her kan du nippe til champagne mens halvnakne mennesker svømmer forbi. Med andre ord - her kan kvelden fort bli fuktig...

Klikk på bildet for å forstørre.

VANNVITTIG: Hos La Purificadora i Mexico kan kvelden fort bli fuktig. Foto: (La Purificadora Hotel)

3. plass - The Mayfair Bar, The Mayfair Hotel, London

Allerede i 17-tiden står køen langt rundt hjørnet for tørste hipstere som ønsker seg inn på The Mayfair Bar. Etter en kostbar oppussing i 2006 kan baren nå friste med dype mohair-sofaer, lekre lenestoler i grått skinn, sort marmor og dunkel belysning. Arabiske prinser og og kapitalforvaltere er også en del av inventaret.

2. plass - Bar Nineteen 12, Beverly Hills Hotel, Los Angeles

Det finnes riktignok hippere barer i LA, men om du liker det klassiske og sofistikerte er Bar Nineteen 12 uslåelig. Mørkt tre og tunge tekstiler dominerer lokalet, men likevel er stedet langt fra en gamlis-bule. Her skåler både de unge og eldre Hollywood-stjernene i deilige dråper.

1. plass - The Blue Bar, The Berkeley, London

I en ellers hipp by finnes det ingen hippere barer enn The Blue Bar. Som navnet tilsier, er duse blåtoner kombinert med sorte detaljer med på å skape en eleganse som tiltrekker seg selv de fremste innen London-fiffen. Stedet kan friste med mer enn 50 whiskey-merker og et uendelig utvalg av den fineste champagne. Og er det bra nok for Madonna, skal nok vi andre klare å helle nedpå en martini eller ti her også...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag