NA24.no

Verdens rikeste bader ikke naken

Sist oppdatert:
Fem nordmenn er på rikinglisten i verden. Bill Gates er ikke lenger på topp.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Årets liste over verdens rikeste, som er utarbeidet av forretningsbladet Forbes, har fått en ny mann på topp. Microsoft-gründer Bill Gates er ikke lenger rikest. Han har falt ned til tredjeplass.

NA24 - din næringslivsavis

Øverst på listen kommer verdens mest omtalte investor, Warren Buffett. Også kalt orakelet fra Omaha i USA. Oppgangen kommer etter at Buffetts selskap Berkshire Hathaway steg til en verdi på 62 milliarder dollar, noe som er opp fra 10 milliarder dollar fra et år siden. Dermed har han skjøvet Bill Gates ned fra tronen han har okkupert de tretten siste årene.

Et sitat av Warren Buffett som ofte er brukt i forbindelse med nedgang på børsen er: Det er først når det blir lavvann du oppdager hvem som har badet naken.

Les også NA24-kommentaren: Hvem bader naken

Gates er nå verdt 58 milliarder dollar, og rangert som den tredje rikeste i verden. Dette er opp 2 milliarder dollar fra året før. Fallet i hans verdier kommer imidlertid etter at Microsoft la inn bud på Yahoo, noe som førte til kursfall for selskapets aksjer.

Verdens nest rikeste mann er den mexikanske telekominvestoren, Carlos Slim Helú. Hans formue er verdsatt til utrolige 60 milliarder dollar, og har steget med formidable 11 milliarder siden sist mars.

Fem nordmenn
Olav Thon er en av dem som rykker opp på rikinglisten til Forbes. Som tredje rikeste av nordmennene på listen, viser Thon en oppadstigende kurve og klatrer fra 407. plass til en 368. plass med sine 15,5 milliarder kroner.


Blant nordmenn på listen finner vi fem som har rundet én milliard kroner i formue.

Skipsreder John Fredriksen, ligger på 113. plass med 41 milliarder kroner. Etter ham, på 247. plass, følger Stein Erik Hagen, med familie, som har en formue på 22 milliarder kroner.

Tredjemann av nordmennene er altså Olav Thon. På fjerde og femte plass finner vi Kjell Inge Røkke på 396. plass og Arne Wilhelmsen på en 743. plass. De to har henholdsvis en formue på 15 og åtte milliarder kroner.

Facebook på listen
Oppsiktsvekkende er det kanskje at verdens yngste dollarmilliardær og nykommer er Facebook gründeren Mark Zuckerberg. 23-åringen legger seg på 785. plass med sin formue på 1,5 milliarder dollar.

Trillioner dollar
For første gang i historien er det mer enn 1000 dollarmilliardærer på Forbes liste. I fjor var det 946, nå er det 1125. Til sammen har milliardærene en formue på 4,4 trillioner dollar.

Rikeste kvinne på kloden er fortsatt kosmetikkdronningen Liliane Bettencourt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere