NA24.no

(Scanpix)

Verdens rikeste er fra India

Sist oppdatert:
Denne mannen er angivelig rikere enn alle andre på planeten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den indiske milliardæren Mukesh Ambani kan for første gang i historien kalle seg verdens rikeste mann. Han er nå rikere enn Bill Gates, Warren Buffett og Carlos Slim, ifølge Times of India.

NA24 - din næringslivsavis

Den ekstreme økonomiske eksplosjonen som India har hatt de siste årene har også ført til at børsen i Bombay har mangedoblet seg. Mandag opplevde Sensex-indeksen å nå den magiske 20.000-poenggrensen for første gang, kun elleve sesjoner etter at den passerte 19.000-grensen for første gang.

De tre selskapene som Ambani kontrollerer, deriblant Indias mest verdifulle selskap Reliance Industries hvor han eier 50.98 prosent av aksjene, har hatt en ekstrem vekst som gjør at han nå er god for 63,2 milliarder dollar, nesten 340 milliarder kroner.

Reliance har håvet inn på petrokjemikalier, som er kjemikalier fremstilt av naturgass eller råolje.

Foruten Reliance Industries kontrollerer Ambani også Reliance Petroleum og Reliance Industrial Infrastructure.

Til sammenligning er verdiene til Gates og meksikanske Slim, som tidligere tok førsteplassen som verdens rikeste fra Gates, anslått til å være i underkant av 62,3 milliarder dollar.

Les mer: Rikingen Carlos Slim

Slim som til nå har vært verdens rikeste mann med verdier tilsvarende åtte prosent av Mexicos BNP har tidligere sagt at han ikke bryr seg om hvilken plassering han har på rikinglisten.

Les mer: - Å være rikest betyr ingenting

Det som før ukens start var regnet som verdens tredje rikeste person, Warren Buffett, har verdier for om lag 56 milliarder dollar.

Og verdiene til Ambani har eksplodert den siste tiden. Det var først den 26. september at Ambani passerte stålmagnaten Lakshmi Mittal som Indias rikeste person. Mittal er nå på femte plass over verdens rikeste personer med en formue på 50,9 milliarder dollar.

Brødrekrangel
Selv om Mukesh er verdens rikeste mann er han stadig vekk i stridigheter med sin, også styrtrike, bror Anil, som leder Indias nest største selskap Reliance Communications.

Det indiske brødreparet kjempet i en lengre periode etter faren Dhirubhai Ambanis, grunnleggeren av Reliance Industries, død om kontrollen i familiebedriften, før moren deres fikk forhandlet frem en avtale i 2005.

Men tross avtalen har brødreparet siden hatt flere småkrangler som har endt i rettsapparatet. Kranglingen har åpenbart ikke preget selskapenes børsverdi, som har steget jevnt og trutt og gjort guttene mye rikere nå enn da kranglingen begynte.

Les også: Milliardærenes familiefeider

Verdens råeste bolig?
Mukesh Ambani bygger nå en gigantisk skyskraper som skal rage 170 meter over bakken for seg, sine tre barn og kona Nita Ambani i finansdistriktet i byen Mumbai

Bygningen trenger blant annet 600 heltidsansatte for å utføre daglig vedlikehold. Høyden vil være som en skyskraper på 60-etasjer, men vil faktisk bare inneholde 27 etasjer med ekstra stor takhøyde. Der det er plass til egen helikopterlandeplass, treningssenter, seks etasjer med parkering, en egen etasje for kino og underholdning, en gjesteleilighet i glass og en helseklubb som strekker seg over to etasjer.

Les mer her: Har han verdens råeste bolig?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere