NA24.no

Verdens rikeste gjerrigknark

Sist oppdatert:
Han er verdens fjerde rikeste mann, men kjører en 13 år gammel Volvo og flyr økonomiklasse.

Den normalt mediesky IKEA-gründeren Ingvar Kamprad har stilt opp til et TV-intervju i sitt nåværende hjemland Sveits i forbindelse med at han torsdag fyller 80 år.

Svenske Kamprad bekrefter han at han ikke har lagt seg til storslagne vaner, selv om økonomimagasinet Forbes plasserer ham på fjerdeplass over verdens rikeste personer, med en formue på 28 milliarder dollar, eller rundt 185 milliarder norske kroner.

Han kjører en Volvo, som han beskriver som nesten ny, men som i realiteten er en 1993-modell 240 GL stasjonvogn.

Kamprad flyr også økonomiklasse og har for det meste IKEA-møbler i sitt hjem i Sveits.

- Folk sier jeg er gjerrig, og det gjør meg ikke noe at de gjør det. Men jeg er svært solt over å følge reglene for vårt selskap, sa Kamprad, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Intervjueren spurte ertende om det var sant at IKEA-ansatte alltid ble bedt om å skrive på begge sidene av arket.

- Hvorfor ikke? Hvis det finnes noe slikt som godt lederskap, er det å være et godt eksempel. Jeg må være det for alle IKEA-ansatte, sa Kamprad.

Kamprad mener IKEA trenger alle reserver man kan samle opp for å satse I Kina og Russland. IKEA er verdens største kjede av møbelbutikker. Selskapet er ikke børsnotert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere