Gå til sidens hovedinnhold

Verdens rikeste kvinner

Sjekk lista over de 20 rikeste underholdningskvinnene.

(SIDE2): For å komme på Forbes liste over de rikeste underholdningskvinnene i verden må du være god for minst 45 millioner dollar (297 millioner kroner).

Må være aktive
Forbes har plukket ut stjernene med størst formue innen musikk, TV, film og fra bokbransjen. Listen utelukker stjerner som ikke arbeider, men som hovedsakelig lever av honorarer, som for eksempel Barbra Streisand. Også gamle Hollywood-stjerner som Elizabeth Taylor er ikke tatt med. Bare dagens aktive superstjerner har fått en plass på lista.

Det er Oprah Winfrey som topper lista, deretter kommer Harry Potter- forfatteren J.K Rowling. Hun nyter blant annet millioner av dollar i honorarer og fra Harry Potter-effekter i forbindelse med filmene.

Madonna, som er blant stjernene med lang karriere, er selvfølgelig også på lista. Siden begynnelsen av sin suksess på 1980-tallet, har artisten solgt mer enn 200 millioner album verden over.

Madonna har ifølge Forbes en nettoformue på 325 millioner dollar.

Unge superstjerner
De yngste på lista er de 20-årige Olsen-tvillingene. Mary- Kate Olsen og Ashley Olsen startet sin karriere i en familiekomedie på 1980-tallet og ifølge kåringen skal de to ha en formue på 100 millioner dollar. Tvillingene har bygd seg opp et millionimperium, kalt Dualstar Entertainment.

Britney Spears (25) har også kommet seg inn på lista, på tross av sin noe korte karriere som tok av i 1999 med singelen «...Baby One More Time». Hennes formue på 100 millioner dollar skyldes i hovedsak musikk. Men hun tjener også på lanseringen av sin egen parfyme.

Den rikeste skuespillerinnen på lista er Jula Roberts, med en formue på 140 millioner dollar. Hun var den første kvinnen i Hollywood som krevde 20 millioner dollar per film, som er vanlig lønn for mannlige stjerner som Will Smith og Johnny Depp.

Her er hele lista:

1. Oprah Winfrey
2. J.K. Rowling
3. Martha Stewart
4. Madonna
5. Celine Dion
6. Mariah Carey
7. Janet Jackson
8. Julia Roberts
9. Jennifer Lopez
10. Jennifer Aniston
11. The Olsen Twins
12. Britney Spears
13. Judge Judy
14. Sandra Bullock
15. Cameron Diaz
16. Gisele Bundchen
17. Ellen DeGeneres
18. Nicole Kidman
19. Christina Aguilera
20. Renee Zellweger

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett