*Nettavisen* Økonomi.

Verdens største oljeselskap vender Norge ryggen

Det russiske selskapet Rosneft, verdens største børsnoterte oljeselskap, snur ryggen til norske partnere i flere samarbeidsprosjekter - som her i Karahavet. Foto: (Rosneft)

Det russiske oljeselskapet Rosneft har trukket seg fra en rekke kontrakter med norske oljeservice-selskap.

02.12.14 08:13

Flere norske selskap bekrefter at Rosneft har brutt kontraktene, blant dem Siem Offshore, Rem Offshore og Viking Supply, skriver Barents Observer.

De norske oljeservice-selskapene har samarbeidet tett med Rosneft i Karahavet det siste året, men nå får de ikke lenger være med.

Direktør Terje Sørensen i Siem Offshore bekrefter at det er slutt på samarbeidet med Rosneft.

Siem Offshore var sentrale i boringen av University-1 brønnen, det første borehullet til de to samarbeidspartnerne Rosneft og ExxonMobile i Karahavet.

Viking Supply hadde også en viktig rolle i denne operasjonen, der hundrevis av norske oljearbeidere har deltatt.

Rosnefts beslutning om å bryte samarbeidet med de norske selskapene kommer som følge av isfronten som nå eksisterer mellom Moskva, USA og EU, samt de vestlige sanksjonene som er innført mot russisk oljeindustrien i protest mot Russlands rolle i Ukraina.

North Atlantic Drilling, som er et datterselskap av norske Seadrill, står også i fare for å miste en milliardkontrakt med Rosneft, skriver Barents Observer.

North Atlantic Drilling bekreftet nylig at undertegningen av en kontrakt med Rosneft, til en verdi av rundt 7 milliarder kroner, er utsatt med et halvt år.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag