NA24.no

(Scanpix)

Verdens største boligboble sprekker

Nå har luksusvillaene i Dubai falt 48 prosent i pris.

Etter toppnoteringen så sent som i september i fjor, har boligprisene i Dubai falt så mye som 23 prosent, ifølge en rapport fra den britiske banken HSBC.

NA24 - din næringslivsavis

Men det er langt mindre enn den virkelig kraftige boligboblen som har bygget seg opp de siste årene. Og nå har også den sprukket. Og det skikkelig.

Doblet seg fra 2006 til 2007
Luksusvillaene på luksuriøse og mye omtalte Palm Jumeirah har rast med hele 48 prosent i pris, sammenlignet med januar i fjor, ifølge Arabian Business’ årlige Cost of Luxury Living Index.

Palm Jumeirah.
Palm Jumeirah.

De siste årene har leserne av undersøkelsen blitt vant til å se svimlende høye priser i luksusstrøket.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rapporten i 2007 fortalte om boligverdier som nesten var doblet mot januar 2006. Nå er en altså tilbake under 2006-nivå, og nedgangen vil etter alle solemerker fortsette.

Kunstig øy
Eksperter spekulerer i et videre prisfall på om lag 20 prosent. Den Dubai-baserte banken Shuaa Capital er imidlertid langt mer pessimistiske, og spår videre prisfall på hele 60 prosent.

- Ett så bratt fall vil være helt ulogisk, sier ordfører i området, Mohamed Alabbar, til Arabian Business.

The Palm er en av verdens største kunstige øyer, 94 millioner kubikkmeter med sand og 7 millioner tonn med stein. Det sies at materialet er nok til å bygge en 2 meter høy mur 3 ganger rundt jorden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere