NA24.no

Verdens største bryggeri vurderer å bli enda større

Det britiskbaserte bryggeriselskapet SABMiller kan bli slukt av sin større konkurrent AB InBev, som er verdens største.
Det britiskbaserte bryggeriselskapet SABMiller kan bli slukt av sin større konkurrent AB InBev, som er verdens største. Foto: Siphiwe Sibeko (Reuters)
Sist oppdatert:
Verdens største bryggeriselskap, det belgisk-brasilianske AB InBev, vurderer å overta sin største konkurrent SABMiller.

En sammenslåing av de to selskapene vil verdsette den resulterende ølgiganten til totalt 245 milliarder dollar, eller så vidt over 2.000 milliarder norske kroner.

Den økte konkurransen fra små uavhengige bryggerier som lager populært lokalt øl gjør at bryggeribransjen er i stadig endring, og en mulig sammenslåing mellom InBev og SABMiller skal være et ledd i å styrke posisjonen som verdens største ytterligere.

AB InBev, som står bak merker som Budweiser, Corona og Stella Artois, ble etablert i 2008 da belgisk-brasilianske InBev slo seg sammen med den amerikanske bryggerigiganten Anheuser-Busch. AB InBev bekrefter at selskapet nå er i samtaler med britiskbaserte SABMiller, men understreker at man ikke er kommet til enighet om noe.

SABMiller, som står bak ølmerker som Foster's, Miller og Grolsch, sier selskapets styre vil vurdere og svare på spørsmålet om overtakelse.

Begge selskapenes aksjekurser steg da nyheten om en mulig overtakelse ble kjent onsdag.

Brasiliansk-belgiske AB InBev kan bli enda større hvis selskapet kjøper opp sin konkurrent SABMiller.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere